http://www.pandastart.com/?ref=29074&tid

Naptár

július 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

2012.03.16. 10:53 fagica43

Csak dühöngök kissé...

 

Nemigen vagyok agyilag mostanság a blogoláson  (hát igen, az elvált nők szabadsága), nem is nagyon akartam politizálni itt, mégis muszájos,  főleg magam miatt, hátha rendeződnek a gondolataim. Amiért pont most, a tegnapi nap. Néhány barátomat felhívtam, valaki jöjjön velem ki a Millára, ne egyedül kóricáljak. Biztosítottak, ők imádnak engem, de nem és nem, mert munkahely, szélsőjobb, egyebek…Na, hát pontosan ez az, amiért ki kellett volna menni mindenkinek. Itt tartunk? Félelemország.

Egyrészt. Másrészt  egyet kell értenem  Kertész Ákossal sok mindenben, másfél évtizede én is ezt mondogatom tűrőképes barátaimnak, nem vagyunk se forradalmár, se lázadó nemzet, bármennyire is szeretnénk annak látszani. Genetikai megalkuvók, sunnyogók, önteltek és irigyek vagyunk, tanulásra képtelenek, mifrancot akarunk a világtól? Tényleg ’48-at meg ’56-ot fogjuk ragozni az idők végezetéig? Kicsit vigyázó szemeinket vessük már másokra, egy csomó országnak megvoltak a forradalmai, mégsem érzem, hogy ettől melldöngetős népnemzeti arroganciát fejlesztettek volna ki magukban. (Na jó, a franciákat ugorjuk át.)  Aki meg járatos a történelemben, pontosan tudja, ezek a forradalmak hogyan és kiktől indultak. (Mellékesen: MOST piszokmód örülhetnénk, ha Ausztria éléskamrája lehetnénk, ha már az orosz piacot büszkeségből és transzkontinentális idiotizmusból kifolyólag sikerült elkúrnunk, nem kicsitkicsit). Elnézést a vulgarizmusért, úgy érzem, ez a mai politikában úgyszólván közmondásos lett, bár attól tartok, akik idézgetik, nem olvasták végig a Gyurcsány-beszédet ép elmével, megérné.

Lehet, örülhetünk Dopeman-nek, én mindenesetre jobban bírom, mint a jelenleg országló álomfőnket. Nem szeretnék ezzel foglalkozni, de úgy gondolom, egy államfő legyen feddhetetlen, még Clinton is belebukott egy laza brutális orálisba.

Javaslom mindenkinek, aki akárcsak a vasárnapi ebédnél családilag politizál, tanulmányozza át a magyar történelmet, nem nagyon van mire melldöngetnünk.  Hacsak arra nem, hogy mindig megtaláltuk a tökéletesen helytelen irányt.

Viszont van okunk alázatra, tanulásra (igen,  Kínától is, 5000 év történelem, tessék utánanézni, mi mindent köszönhetünk nekik), kritikán alul műveletlenek vagyunk, a pofánk meg Neptunusz méretű, szűzanyám, miért??  Nézzünk már a térképre, ha egy kölyöklégy rászáll, már nem is látszunk rajta.

Magyar tőkések. Pontosan nekik kéne a hazai gazdaságot tolni, mégsem teszik. Vajon miért? Pedig sok közülük igencsak ott ül a politikusok nyakán, talán nem csak kiszivattyúzni kéne  a zsét, hanem visszaforgatni valamennyit belőle, máris javulnának például a munkanélküliség mutatói. Ne a multikat ostorozzuk, ők munkahelyet hoznak nekünk, de nem az ő feladatuk a magyar gazdaság fellendítése. Ha ilyen piszok módon népnemzetimagyarok vagyunk, saját tőkéseinktől várjuk el, hogy beruházzanak, munkahelyeket teremtsenek, és igen, politizáljanak is (nyíltan, nem marionettkezelő szakiparosként)– országunk javáért.

Lehet vitatkozni, lehet, hogy én is fogok magammal. Meg majd elmegyek egy magyarságöntudat gyorstalpalóra, mert mintha nem lenne olyanom. Kell nekem?!

 

21 komment

Címkék: politika magyar tőkés népnemzeti


2011.11.27. 20:28 fagica43

Kis karácsony...

 

Nos, egy jó ideig nem írtam, nem volt mit. Gazdasági-politikai helyzetünk nem érdemel több szót, mint amennyit mások foglalkoznak vele, egyébként is egy szóval jellemezni tudnám. Federer az idegnyúvasztó US Open után  megnyerte Bázelt, Párizst, remélhetőleg perceken belül ismét világbajnok, az ég kék, Fed forever. Ha mégsem, az ég kék, Fed forever és megüt a guta. Nem üt meg. Kösz, Apu!

 

 Közben 50 éves lettem, nem tudok beszámolni drámai változásokról – a szakállam nem nő jobban, mint eddig (különben szőr nem vész el, csak elköltözik), nem szenvedek krónikus hüvelyszárazságban (de tervezem, isteni ehető síkosítókat lehet kapni, amennyiben a gyümölcsösök mellé rántott hús- és krumplipüré ízű is lesz, éjfélkor elásom a kertben a fakanalat), memóriazavaraim nem újkeletűek.

Viszont úgy érzem, e súlyos félszáz év feljogosít arra, hogy tanácsokat szórjak arról, miként is készüljünk karácsonyra.

- kérdezzük meg kölkeinket, minyavalyát szeretnének, jobb, ha már most elkezdik edzeni a lelküket, hogy pontosan azt nem tudjuk megvenni nekik

- vegyük nyakunkba a várost, látogassuk meg az összes bizbaszárust és ügyesen ne vegyünk semmit

-benemvásárlás közben feltétlen igyunk minden szembejövő bódéban páleszt-forralt bort-akármit, mert ugyan nem vettünk semmi értelmeset, a lét elköltöttük, de a hatodik ágyasmeggy után kit érdekel?

- mikor az utolsó perc után ráébredünk, hogy semmit nem vettünk, rohanjunk egy bankhoz iziben, ide nekem a kurv@ drága hitelt, majd vegyünk mindenféle jó drága kütyüt, elvégre ráérünk január 2-tól gyakorolni a torkosborz-effektust

-már most kezdjük elkészíteni az aprósütiket, ha magunk elől is jól el tudjuk rejteni, szentestére alkalmasak lesznek az idióta petárdázó szomszédok csúzlival történő ártalmatlanítására

- a világért se vegyünk műfenyőt, hiszen az nem hullik és mivel töltené a férfiember 24-e délutánját, ha nem a 20 centi átmérőjű törzsű fenyőfának egy  5 centis likba való befarigcsálásával? És nem, nem megy gyorsabban, ha egyre sűrűbben káromkodunk!

- háziasszonyi mivoltunkat feltétlen demonstráljuk, lehetőleg december 23-án hajnaltól december 24-én gyertyagyújtásig gályázzunk, mint állat, a család semminek sem örül jobban, mint egy felpolcolt lábú, félig alvó, kilógó nyelvvel vicsorgó nőnek

- nagyon praktikus, ha 18 féle kaját és 33 féle süteményt szuszakolunk le szeretteink torkán, nincs meghittebb, mint karácsony 2. napját részben a belgyógyászaton, részben a patológián tölteni

Ha már végképp semmi ajándékötletünk nincs, ajánlom figyelmetekbe ezt a kívánatos cuccot:

 

977.jpg

Rengeteg előnye van:

- férfi partnerünk imádni fogja, elvégre nincs pörköltszaga, nem pofázik vissza, szemmel jól láthatóan elvesztette a  fejét a príma szextől és marhára hidegen hagyja  a korai magömlés

- fiúgyermekünk megtanulja az anatómiát és szoktatja magát az egyre inkább elharapódzó gumidudákhoz

- leánygyermekünknek permanens, visítvaröhögéses napokat biztosíthatunk

- nagypapi örülni fog, neki csak az egyik lába hiányzik, végre egy nála is fogyatékosabb a családban

- nagymaminak tök mindegy, ő már a töltött káposzta után az intenzívre került

- rovott múltú unokatesónknak annyira megtetszik, hogy azonnal csinál magának ilyet élőből

Nos, akinek mégsem tudtam segíteni, oldja meg maga. Elvégre mindenki úgy hülye, ahogy tud.

 

   

 

 

 

2 komment

Címkék: szex hitel karácsony


2011.09.25. 05:00 fagica43

Voltak idők...

 

Aggkori elmegyengeség okán nem emlékszem pontosan az évszámra, úgy 1978-79 tájékán lehetett.

Gimnazisták voltunk, abszolút átláthatónak tűnő jövőképpel - egyetem, munkahely, lakás, család, 2 gyerek, 2 hetes tuti  szakszervezeti beutaló. Minden kedden az Ifiparkban P. Mobil és Mini koncert, hétvégenként Mini-klub a Bem rakparton, hatalmas bulik az E-ben és a Közgázon.  Megvehettük a Pink Floyd, a Genesis, a Black Sabbath lemezeit, közben Cseh Tamást és Láma együttest is hallgattunk, Coca Colát és Sztár Tonicot ittunk, átkozottul szabadnak éreztük magunkat az ”átkosban”. Némely aspektusból nézve szabadabbak is voltunk, mint napjainkban – kevesebb mentális teherrel, biztosabb megélhetéssel. Igen, tudom az ellenérveket is, de most nosztalgiáznék keveset…

Szólj hozzá!

Címkék: mini rock átkos kertmozi


2011.09.23. 20:17 fagica43

Fogyjunk el! (Bangitának, de úgyis elszaladok)

 

Igazán szégyellem a pofám, hogy e nagy múltra visszatekintő blog még egy fikarcnyi ötlettel sem segített szerencsétlen súlyosan elhízott, már-már 38-as méretű ruhába kényszerült, tehénszerű, 50 kiló feletti sorstársainknak megszabadulni rettenetes súlyfeleslegüktől.  Úgy érzem, ez a poszt egy hatalmasan tátongó űrt tölt be, hisz manapság oly keveset olvashatunk diétákról, fogyókúrákról, egészséges életmódról. Reményeim szerint tanácsaimmal kirángatlak titeket az  xS-nél nagyobb göncöt hordani kényszerülők posványából, ezentúl nem kell szemlesütve a 30 centis körmű eladólányka fülébe susognotok a szégyenteljes 44-es számot.  Mivel érthetetlen módon normális emberi méretekre készült ruhát csak a Dédnagyanyámsevennéfel Webshopban rendelhetünk, ha sikerül ropistílre vékonyulnunk, újra vásárolhatunk sátorra kevésbé hajazó rongyokat magunknak. 

2 komment

Címkék: vásárlás ruha fogyókúra tanács egészséges életmód kiló


2011.09.21. 17:17 fagica43

Halászlé sallang(és halfej)mentesen

 

Ígértem szórványos receptúrákat is,  a közelgő Karácsonyra való tekintettel  (dehogynem közeleg, szerintem jövő hónapban megjelennek a csokimikulások  a boltokban, a csokigyárak raktárában már csípőre tett kézzel  tülekednek a húsvéti nyuszik) kezdjünk egy halászlével.

1 komment

Címkék: karácsony bolt halászlé hal recept hagyma


2011.09.21. 09:08 fagica43

Pozitív adóslista

 

Kezétlábátmiegyebét csókolom, kisnaccsád! Megest én lennék az, a Hitelkérelmező. Most aztán itt van minden igazolvány, igazolás, kimutatás, közüzemi számla, orvosi szakvélemény (bár ebbe egy kis hiba csúszott, a doki ráírta, hogy nem vagyok épelméjű; az a rögeszmém, hogy kapok hitelt), az egész motyó kint van a bank előtt, anyósom vigyáz a talicskára.

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel kitüntetés adós adóslista


2011.09.20. 19:22 fagica43

Cím?! Hát az nincs...Csak kezdjük el valahogy.

 

...és eljött a nap, amikor klaviatúrát ragadva dühödt elszántsággal elkezdtem blogot készíteni. Ne számítsatok semmi jóra, valószínűleg csapongó érdeklődésemet fogja tükrözni - inkább figyelemfelkeltő, mintsem mélyrehatóan elemző bejegyzések várhatók. Következetesség nuku, logikai sorrend szintén, agyeldobós dühöngések bizvást várhatók, azért néha egy-egy sütirecept is jöhet (megátalkodott háziasszonyok kedvéért). Erős külső nyomásra esetleg ejthetünk szót az egészséges életmódról is, de nem szeretném túlcizellálni ezt a témát, mindenki abba a diétába pusztul bele, amelyikbe akar. Sportolhatunk is, szem előtt tartva, hogy minden sport szép (francokat), és ne múljék el a te napod anélkül, hogy egy pillantást vetsz rá: 

Nos, miután a magukat teljesen normálisnak érzőket valószínűleg sikerült végleg eltántorítani a további olvasástól, beszéljünk  -nem, nem a hüvelygombáról, sőt még csak nem is a bifidusz mifrancuszról- a továbbiakról. Minden ötletet, javaslatot, irományt, receptet, fotót, véleményt, mimanót szívesen látok, aztán majd jól elcivakodunk rajta, mit miért nem teszek közkinccsé. 

Módosítok. Nem minden ötletet. Viszonylag hézagosan szeretnék foglalkozni gumicicikkel, cukirucikkal, az "utálom a legjobb barátnőmet, mert tönkretette a szemöldökcsipeszemet"-féle lelki bajokkal. 

Na. Most megyek ivadékot és fenevadat etetni (gyerek, kutya, tetszőleges sorrendben), aztán majd jól kitalálok valamit.

 

 

3 komment

Címkék: blog sport figyelemfelkeltő háziasszony egészséges életmód