http://www.pandastart.com/?ref=29074&tid

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

2011.09.25. 05:00 fagica43

Voltak idők...

 

Aggkori elmegyengeség okán nem emlékszem pontosan az évszámra, úgy 1978-79 tájékán lehetett.

Gimnazisták voltunk, abszolút átláthatónak tűnő jövőképpel - egyetem, munkahely, lakás, család, 2 gyerek, 2 hetes tuti  szakszervezeti beutaló. Minden kedden az Ifiparkban P. Mobil és Mini koncert, hétvégenként Mini-klub a Bem rakparton, hatalmas bulik az E-ben és a Közgázon.  Megvehettük a Pink Floyd, a Genesis, a Black Sabbath lemezeit, közben Cseh Tamást és Láma együttest is hallgattunk, Coca Colát és Sztár Tonicot ittunk, átkozottul szabadnak éreztük magunkat az ”átkosban”. Némely aspektusból nézve szabadabbak is voltunk, mint napjainkban – kevesebb mentális teherrel, biztosabb megélhetéssel. Igen, tudom az ellenérveket is, de most nosztalgiáznék keveset…

Anno Zuglóban, a Bosnyák tér mögött üzemelt a Rózsavölgyi Kertmozi.  Közel volt, kényelmetlen volt, viszont akkoriban még nem röfögte végig a mögöttünk ülő az előadást 5 kiló pattogatott kukoricát csömöszkölve az arcába (maximum egy alig használt sós perecet rágicsált). Sokat jártunk oda nyaranta csapatostul és bámultuk a mozivásznon az anyahajónyi kocsikat, Robert Redfordot, az elérhetetlennek tűnő Golden Gate-et.

És akkor jött az a bizonyos nyár a hetvenes évek végén. Azon a nyáron nem egyszerűen sokat jártunk a Rózsavölgyibe, hanem jóformán ott éltünk. Megszámlálhatatlanul sokszor, nap mint nap végignéztük a filmet, mely abban az időben teljesen szokatlan módon eljutott hozzánk. Lövöldözős-üldözős ”nyugati” mozival már akkor is jól el voltunk látva, de rockbandák  koncertfilmjeivel nem.

Az a nyár -nekem- róluk szólt. Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones, John Henry Bonham. Led Zeppelin. A dal ugyanaz marad.

Ma 31 éve, 1980. szeptember 25-én hunyt el John Bonzo Bonham. 

 

 

 

 .

 

 

 

  

Szólj hozzá!

Címkék: mini rock átkos kertmozi


A bejegyzés trackback címe:

https://dzsem.blog.hu/api/trackback/id/tr33252749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása